Predsjednica Republike: Za rješenje problema zraka ključan dijalog

Objavio 25. veljače 2017. Nekategorizirano Nema komentara
koli2

Slavonski Brod posjetila je predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović. Sastala se s čelnicima Grada i Brodsko posavske županije, kao i predstavnicima Građanske inicijative za čist zrak, te saborskim zastupnicima, koji su predsjednicu upoznali s aktualnim problemima onečišćenja zraka u Slav. Brodu. Nadaju se kako će angažman predsjednice Grabar-Kitarović doprinijeti početku dijaloga svih koji su uključeni u ovaj deset godina star problem.

Kako je u izjavi istaknula predsjednica Grabar Kitarović, dijalog sve tri strane ključan je u rješavanju ovog problema i predložit će potpisivanje memoranduma o razumijevanju svih strana pogođenih ovim problemom.Napomenula je kako će o svemu izvijestiti premijera RH Andreja Plenkovića, premijera Bosne i Hercegovine, te ruskog veleposlanika u RH. ‘Hrvatskoj Vladi predložit ću i osnivanje radne skupine koja bi trebala raditi na pronalasku rješenja’ dodala je predsjednica Republike.

Kako su izvijestili iz Gradske uprave, današnji sastanak u Slavonskom Brodu organiziran je povodom susreta predsjednice Grabar-Kitarović s ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije, gospodinom Sergejem Lavrovom, na marginama sigurnosne konferencije u Njemačkoj proteklog tjedna. Ministar Lavrov je prilikom tog susreta izjavio kako u rješavanju ovog problema treba podršku Republike Hrvatske, prije svega u izgradnji plinovoda do granice s Federacijom BiH.

Tijekom današnjeg dana usuglašeno je kako je potrebno krenuti s ubrzanjem modernizacije naftnog postrojenja rafinerije u Bosanskom Brodu, a predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je kako će se svojim radom nastaviti zalagati za pronalazak što skorijeg i adekvatnijeg rješenja problema, navodi se između ostalog u priopćenju Grada Sl. Broda.

Izvor/Radio Slavonija